CO2 Meter

Beoordeling van de luchtkwaliteit binnenshuis

De meeste mensen brengen veel tijd binnenshuis door. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kwaliteit van de binnenlucht een grote invloed heeft op ons welzijn en onze gezondheid, vooral momenteel in de Corona-pandemie. Om het binnenklimaat in scholen, kantoren en woningen op een gezond peil te houden, zijn er eenvoudige maar nuttige tips:

1. De ruimte niet de hele dag luchten. Het is beter om de ruimte 2 tot 4 keer per dag vijf tot tien minuten kruislings te ventileren (aanbevolen aantal voor een huishouden van 4 personen).

2. Maak gebruik van kruislings ventileren. Hoe werkt kruisventilatie? Zet, indien mogelijk, de tegenoverliggende ramen volledig open en zorg ervoor dat de deuren tussen de ramen ook wijd open staan om een optimale vochtigheid in de ruimte te bereiken.

3. Planten zorgen voor een goed binnenklimaat omdat ze verontreinigende stoffen, veroorzaakt door vloerbedekking, tapijten en muurbekleding, absorberen en zo de binnenlucht zuiveren.Hedera, groene lelie en eenzaadlobbigen zijn bijzonder efficiënt.

4. Zet de verwarming laag en ventileer door de ramen. 

5. Als u niet in staat bent het binnenklimaat in uw huis te beoordelen, is een mogelijkheid de vochtigheid, temperatuur en CO2-concentratie te bewaken met eenvoudige apparaten zoals de Wöhler IQ 300 en Wöhler CDL 210.

Onze passende producten

Akoestisch signaal
Duidelijk display
Helder verkeerslicht LED

De Wöhler IQ 300 CO2-meter levert de beslissende informatie voor de ventilatie. Het evalueert de luchtkwaliteit op elk moment op basis van de meetgegevens. Een belangrijke factor hierbij is het CO2-gehalte. De Wöhler IQ 300 waarschuwt wanneer het tijd is om te ventileren via een helder oplichtende LED en een duidelijk hoorbaar alarmsignaal. De grenswaarden voor de waarschuwingsfunctie zijn instelbaar en kunnen desgewenst ook worden uitgeschakeld. Zelfs zonder alarmsignaal of stoplicht-LED toont het grote display wanneer de luchtkwaliteit kritiek wordt.

Wöhler IQ 300 CO2-Meter

Wöhler IQ 300 CO2 meter
Product ID P_193
PC-software
Data is beschermd
Datalogger

Het kleine en handige Wöhler CDL 210 CO2-datalogger meet zowel het CO2-gehalte als de temperatuur en de vochtigheid van de binnenlucht. Op basis hiervan geeft hij een exacte beoordeling van de binnenluchtkwaliteit volgens VDI 6022 deel 3. De meetwaarden kunnen desgewenst in het apparaat worden geregistreerd. De alarmfunctie herinnert u eraan om frisse lucht toe te voeren en kan door de gebruiker worden ingesteld. De PC-software van de datalogger houdt rekening met de grenswaarden en maakt ook individuele instellingen mogelijk. De gegevens kunnen in de PC-software worden opgeslagen, geanalyseerd en afgedrukt.

Please note: As soon as you watch the video, information about it is transmitted to YouTube. You can find more information about this under read more
Wöhler CDL 210 CO2-Datalogger
Wöhler CDL CO2 meter
<br />
Product ID P_113

 

Producten in vergelijking

 Wöhler CDL 210Wöhler IQ 300
Bepaling van het CO2-gehalte

Bepaling luchttemperatuur

Bepaling vochtigheid
Verkeerslichtfunctie 
Akoestisch alarmsignaal

PC-Software

 
Datalogger 
Instelbare grenswaarden
Trendaanduiding op het display 
MontageWeergaveInklapbare standaard, hanger en statiefschroefdraad
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan