Training
& Kennis
 • Interactief 
 • Praktijkgericht 
 • Succesvol bijscholen

Branderafstelling (gas-luchtverhouding)

Bij de moderne ketels moet de hoeveelheid ingespoten gas exact afgesteld zijn op de toegevoerde verbrandingslucht. Deze gas-luchtverhouding moet zo precies in balans zijn, dat het absoluut niet “op het oog” gedaan kan worden maar exact moet worden gemeten met een nauwkeurige drukmeter.

Wanneer deze inspuitdruk bijgeregeld moet worden dan is het belangrijk om ook te zien hoe de druk reageert tijdens het bijregelen. Daarvoor is de Wöhler DC 410 drukmeter uitermate geschikt. Een nauwkeurige digitale drukmeter met grafisch display. De procedure hiervoor gaat als volgt:

 1. De Wöhler DC 410 inschakelen. Tijdens de eerste 10 seconden voert deze drukmeter een zelftest uit en wordt het drukverschil tussen de + en de - poort op nul gezet.
 2. Eén meetslang op de plus-ingang van de meter aansluiten.
 3. Deze meter met de ingebouwde magneten op een makkelijke positie bevestigen op de ketel. 
 4. Het andere einde van de meetslang op de meetnippel van het gasblok bevestigen.
 5. In het menu de optie Grafiek / Loggen kiezen. 
 6. Het interval instellen op een interval van 1 seconde tussen de afzonderlijke meetpunten.
 7. Op Start drukken waarna de grafiek verschijnt van de drukmeting op het gasblok.
 8. Komt deze druk buiten de gestelde grenswaarden (bijvoorbeeld nul en min tien Pascal) dan gaan we deze druk bijstellen met de stelschroef. Elke wijziging in de instelling is direct zichtbaar in de grafiek. Het is dus direct duidelijk of de stelschroef in de juiste richting wordt gedraaid en voldoende wordt versteld.
 9. Deze grafiek op de thermische printer afdrukken voor archivering. Daarop is dan de oorspronkelijke druk en de uiteindelijke druk duidelijk zichtbaar.

Passend Scholingsaanbod

We bieden ook praktische seminars of gratis webinars over dit onderwerp. Informatie over deze en vele andere opleidingen vindt u hier

Webinars


Ontdek nu

Met de webinars, waarvan sommige gratis zijn, kunt u vanuit uw eigen huis een overzicht krijgen van een onderwerp. Wij brengen theoretische kennis over en tonen u praktische toepassingen.

Workshops


Ontdek nu

Deze eendaagse seminars bieden u een uitgebreid inzicht in het betreffende vakgebied. Hier wordt gefundeerde achtergrondkennis overgebracht in combinatie met praktische oefeningen. Kies nu uw onderwerp!

© 2016 Wöhler Technik GmbH

Onze offerte is uitsluitend gericht aan zakelijke klanten.